kinder řezy
21. 9. 2012
ingredience
- Na krém
- 5 dcl šlehačky nebo Ramy na šlehání - na smetanový krém
- 1 lžíce želatiny- na smetanový krém
- 1 lžíce tekutého medu- na smetanový krém
- 1/2 lžičky vanilkového aroma- na smetanový krém
- 15 dkg čokolády na vaření- na čokoládový krém
- 10 dkg Hery- na čokoládový krém
- 1 lžíce vody- na čokoládový krém
- 2 lžíce oleje- na čokoládový krém
- Na polevu
- 20 dkg čokolády na vaření
- 10 dkg Hery
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce vody
- 1 lžíce práškového cukru
- Na těsto
- 6 ks vajec
- 6 lžic cukru krystal
- 6 lžic teplé vody
- 6 lžic hladké mouky
- 2 lžíce kakaa
- 1 balení prášku do pečiva
postup přípravy
-
Těsto: Z přísad upečte 2 piškoty. Žloutek s cukrem vymíchejte do pěny. Pomalu vmíchejte vodu a mouku s práškem do pečiva, potom kakao (čím pomaleji vmícháte kakao, tím je těsto tmavší). Přidejte tuhý sníh z bílků a pečte na vymaštěný plech při 200°C. Těsto se rychle upeče.
-
Krém: Přísady na smetanový krém rozdělte na 2 části. Polovinu želatiny namočte do cca 3PL vody, nechte asi 5 minut nabobtnat a pomalu na slabém ohni zahřívejte. Vyšlehejte šlehačku, pomalu přidávejte rozehřátou želatinu a přilejte rozpuštěný med. Vyšlehejte tuhou šlehačku, kterou nanesete na upečený plát těsta a vložte na cca 30 min do chladničky.
-
Čokopoleva: Mezitím v páře rozpusťte čokoládu, přidejte Heru a olej a dobře promíchejte, aby byla vláčná. Po vychladnutí naneste na šlehačkový krém a vložte do chladu. Když je čokoláda mírně stuhnutá, vyšlehejte druhou půlku šlehačky s medem a želatinou, naneste na čokoládu a přikryjte druhým plátem. Polejte polevou a nechte ztuhnout.